Cobot

Cobot is het sectorale opleidingscentrum voor de textielindustrie.

Wij adviseren en assisteren  werknemers en kandidaat-werknemers uit de textielsector op diverse scharnierpunten van hun loopbaan. Wij willen hen maximaal ondersteunen en begeleiden bij het ontwikkelen en versterken van hun competenties doorheen hun loopbaan.
Ook helpen wij textielbedrijven bij het uitwerken van een competentiebeleid en van een divers personeelsbeleid.

Onder de noemer WATCH for TALENT werd door WOODWIZE, COBOT, IVOC en de Werkplekarchitecten een ESF-dossier ingediend waar de drie sectoren hun krachten willen bundelen om het inclusief ondernemen in onze sectoren op kaart te zetten. We willen werkgevers attent maken op de drempels die belemmeren om kansengroepen in onze sectoren aan de slag te laten gaan.
Kansengroepen zijn zeer divers en kampen met verschillende moeilijkheden om hun plaats op de arbeidsmarkt te vinden. Toch komt een gedeelte van deze groep in aanmerking voor functies in onze sectoren. Het gaat over jobs die voor hen geschikt zijn of functies die eventueel aangepast kunnen worden. Dergelijke jobs zijn niet in alle ondernemingen aanwezig. Dit project richt zich dan ook tot de ondernemingen die hun rekruterings- en personeelsbeleid voor kansengroepen openstellen.

Cobot

Diensten
opleiding
werkervaring en werkplekleren
Aanbod

Aanbieden en zichtbaar maken van de aanwezige instroomjobs bij de ondernemingen uit de textielsector die hun rekruterings- en personeelsbeleid voor kansengroepen openstellen.