Home » nieuws » Waarden- en marktgedreven werken gaat toch samen! »

Waarden- en marktgedreven werken gaat toch samen!

Elk jaar slaagt VDAB Oost-Vlaanderen erin om een boeiend issue op tafel te leggen. Op haar eindejaarsseminarie van 8 december vond ik de matching tussen marktgedreven werken en waardengedrevenheid in de organisatie een echte opsteker voor managers die deze twee impulsen in hun organisatie herkennen. Prof. Joeri Hofmans van VUB wist via onderzoeksresultaten te illustreren dat marktgedreven organisaties best behoorlijk scoren op jobtevredenheid, innovatie en winst.

Met de focus op een goede waardenfit tussen medewerker en organisatie, zet de organisatie bakens uit voor een stabiele organisatie met succesvolle rekrutering en minimaal personeelsverloop. Momenteel zijn dit twee belangrijke peilers, nu de krapte op de arbeidsmarkt bijna voor paniek zorgt en de economische groei dreigt te belemmeren. Het wordt dan ook vanzelfsprekend dat Hr-verantwoordelijken bij hun selectieproces oog zullen hebben voor de waardenbeleving van kandidaat-medewerkers. Daarbij een match vinden tussen wat het bedrijf van belang vindt en wat de medewerker betekenisvol acht wordt een waarborg voor een duurzame samenwerking.

Het deed deugd te horen dat deze waardenfit, met een waardentest nu ook op proef in VDAB, voor alle personeelsgroepen bruikbaar en hanteerbaar is. In het paneldebat gingen zelfs stemmen op om deze matching met alle medewerkers in de organisatie uit te voeren. Hierdoor komt niet alleen de individuele matching in beeld, maar is er ook oog voor de subculturen en waarden die leven binnen teams en op organisatieniveau, duidelijk te onderscheiden van de waarden die het organisatiebeleid heeft vooropgesteld.

Hier horen we nog van!

Bert Boone
12 december 2017

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.
6 + 8 =
Los deze eenvoudige rekenoefening op en voer het resultaat in. Bijvoorbeeld: voor 1+3, voer 4 in.