M/V met Joan Baez in Gent

Jazz Gent toverde dit jaar de 78-jarige Joan Baez op het podium, op afscheidstournee doorheen Europa. Het was mooi om te zien hoe deze activiste nog steeds met haar hart op de juiste plaats zich zingenderwijs engageert in de maatschappelijke thema's van vandaag.

Het greep me aan hoe Baez zich wist te versterken met een jonge zangeres aan haar zijde om de hoge noten nog aan te kunnen. Want ze voelt - zo zegt ze zelf - dat haar stem kracht verliest. Ze vond de oplossing in teamwerk. Het was een mooie complementariteit die op hun werkplek niets afdeed aan ieders bijdrage. Reverse mentoring? We hoeven de moeilijke woorden niet, wanneer het zich in de praktijk laat zien voor zowat vierduizend mensen die een oudere en een jongere als team ziet samen werken, met verbluffende resultaten. Zonder afbreuk te doen aan enige professionaliteit. Wel integendeel.

'M/V', had die ochtend een hr-professional van Maria Middelares Ziekenhuis nog gezegd op een kennismakingssessie. 'Wat we nodig hebben op de werkplek is een juiste Mentaliteit en Vriendelijkheid. Met die talenten erbij komt het wel goed samen.' Doorgaan dus Joan. Nog even. Want je verpersoonlijkt beiden. En als bij elk optreden enkelen het weer kunnen doorgeven, dan blijft werken leuk.

 

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
CAPTCHA
Deze vraag is om te testen of u een menselijke bezoeker bent en om geautomatiseerde spam te voorkomen.

Downloads