Nieuws

15 december 2017

Op 14 december verscheen in De Standaard een themadossier MVO, waarin de Werkplekarchitecten niet mochten ontbreken! Verschillende thema's omtrent milieu, innovatie en duurzaamheid, werknemers en maatschappelijke doelen werden in deze special rond Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen belicht.

15 december 2017

'Ik wil gewoon werken!' is meer dan een wervende titel van een boek. Guy Tegenbos vindt het een goed boek over het maatschappelijk belang van re-integratie na ziekte. De samenstellers, Fons Leroy en Wendy Ranschaert, slagen erin om met diverse bijdragen de aandacht van de lezer op scherp te stellen of om hem te inspireren en ermee aan de slag te gaan. Op 12 december werd het onder ruime belangstelling voorgesteld.

12 december 2017

Elk jaar slaagt VDAB Oost-Vlaanderen erin om een boeiend issue op tafel te leggen. Op haar eindejaarsseminarie van 8 december vond ik de matching tussen marktgedreven werken en waardengedrevenheid in de organisatie een echte opsteker voor managers die deze twee impulsen in hun organisatie herkennen. Prof. Joeri Hofmans van VUB wist via onderzoeksresultaten te illustreren dat marktgedreven organisaties best behoorlijk scoren op jobtevredenheid, innovatie en winst.

05 december 2017

"Mensen maken het bedrijf"

Het is een soft statement wanneer een van de Werkplekarchitecten ermee zou komen aandraven in een bedrijf. De uitspraak krijgt een heel andere betekenis wanneer de gedelegeerd bestuurder van Voka ze voor zijn rekening neemt. Hans Maertens legde bij de voorstelling van 'Digitalent Werkt' in Gent enkele heldere definities en keuzes op tafel. Het illustreert nog maar eens het belang dat groeit rond het werkplekleren vandaag.

29 november 2017

Naar aanleiding van 20 jaar Verso schreef Wim Van Opstal een leerrijk boek "De sociale onderneming: een conceptueel kompas". De auteur heeft zijn verhaal zorgzaam opgebouwd. Hij start met een breed gedragen definitie: 'Sociale ondernemingen streven primair en nadrukkelijk een sociale doelstelling na. Dit doen ze door middel van een onderneming waarin ze dit sociale doel bestuurlijk verankeren'.

Pagina's