Nieuws

19 oktober 2017

Eerder dit jaar agendeerde Sterpunt Inclusief Ondernemen het JOP 2018 van VDAB i.k.v. de adviesbevraging bij partners op de agenda’s van de Provinciale Netwerken met onze leden, de Werkplekarchitecten.

Vanuit de besprekingen op die provinciale bijeenkomsten alsook op basis van signalen uit het werkveld, formuleerde Sterpunt Inclusief Ondernemen een aantal adviezen en aandachtpunten i.k.v. dit JOP.

16 oktober 2017

Een gewaarschuwd man is er twee waard. Je hebt nooit een tweede kans om een goede eerste indruk te maken. Deze volkswijsheden, vertaald in diverse sollicitatiecoachingen, brachten me enkele weken geleden bij de vluchtelingenthematiek.

11 september 2017

Ik kan stilaan het woord 'transitie' niet meer horen. Dit is toch een permanente vanzelfsprekendheid. "Niets is blijvend behalve verandering", wisten de Grieken ons al te vertellen. Die verandering moet dan wel een duidelijke expliciete focus hebben... en daar krijgen we vanuit de overheid dubbele bewegingen die eigenlijk verwarring zaaien. Een vakantieperiode doet dan goed om eens terug te kijken naar resultaten in werkgroepen en overlegfora. Ik vond er eentje bij Stroomopwaarts: Aanbevelingen voor een succesvolle doorstroom. Mijn top 5 van 'to do's'.

12 juli 2017

Een nieuw begrip triggert mij altijd om te weten wat er achter schuilt. Deze keer blijkt de term geboren in een doctoraal onderzoek van UGent. "Werkgevers denken dat langdurig werklozen een gebrek aan motivatie vertonen." Ik ben niet opgezet met dergelijke titel in De Standaard van 11 juli 2017. Het verraadt eens te meer dat de oplossingen eenzijdig worden gezocht bij de werklozen. Terwijl er meer oplossingsmogelijkheden zijn.

05 juli 2017

Met het uitgangspunt “self service first” heeft VDAB haar contactstrategie uitgetekend. Op een reflectiemoment (21/06/17) met haar raad van bestuur en afgevaardigden van werkgroepen kreeg Sterpunt Inclusief Ondernemen de kans om de strategie te begrijpen en te bevragen. Tegelijk vallen er suggesties te noteren voor eigen dienstverleningsstrategieën vanuit de Werkplekarchitecten.

Een feedback in memostijl met persoonlijke reflecties.

Pagina's