Home » Momenteel 1000...

Momenteel 1000 referentiebewijzen!

In het voorjaar van 2017 kregen 578 bedrijven, of beter 'Inclusieve Ondernemingen',  een referentiebewijs van Inclusieve Ondernemer voor hun daadwerkelijke inspanningen in samenwerking met een Werkplekarchitect. Deze bedrijven zijn gevestigd in 212 verschillende gemeenten. In 2018 gaat Sterpunt Inclusief Ondernemen met de Werkplekarchitecten voor minstens 1000 inclusieve ondernemingen onderweg. Met nog 96 bijkomende bedrijfsvestigingen is in elke Vlaamse gemeente een inclusieve onderneming actief. Wanneer zij met een Werkplekarchitect in 2017 aan de slag waren rond werkinleving voor jongeren, opleidingsacties, werkplekleerstages, job- en taalcoaching of reële tewerkstelling verdienen zij opnieuw een referentiebewijs.

Met de 'Referentiebewijzen voor Inclusieve Ondernemingen', waarbij nu wordt gefocust op vier Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's), slaat Sterpunt Inclusief Ondernemen opnieuw de nagel op de kop. Vier duurzame ontwikkelingsdoelen staan in the picture: armoede bestrijden; levenslang leren; economische groei en behoorlijk werk en ongelijkheid verminderen. Voor minder gaan de inclusieve ondernemingen niet.

Een PwC-studie zegt reeds in 2015:

  • 90% van de burgers vindt het belangrijk dat ondernemingen zich engageren voor Duurzame Ontwikkelingsdoelen, opgesteld door de Verenigde Naties, met 17 SDG's (Sustainable Development Goals) en 169 subdoelstellingen.
  • 71% van de ondernemingen stippelt uit hoe ze zich gaan engageren ten aanzien van de SDG's.
  • 41% is van plan de SDG's in de komende vijf jaar te integreren in hun businessstrategie en-aanpak.

Met de Werkplekarchitecten ben je als inclusieve ondernemer echt bij!