Home » Leden » Steunpunt Tewerkstelling vzw

Steunpunt Tewerkstelling vzw

Steunpunt Tewerkstelling vzw (kortweg STW) biedt opleidingen lassen en elektriciteit voor werkzoekenden aan. Onze instructeurs en coaches bereiden de cursisten optimaal voor op een duurzame tewerkstelling. Daardoor vinden al 30 jaar goed opgeleide en gemotiveerde werknemers hun plaats op de arbeidsmarkt. 

 

Steunpunt Tewerkstelling vzw

Diensten
BIO-booster
HR-ondersteuning
job- en taalcoaching
opleiding
trajectwerking
werkervaring en werkplekleren
werkplekadvies
Aanbod

In onze opleidingen leggen we de nadruk op het aanleren van vaktechniek en het verwerven van een correcte arbeidsattitude. Cursisten kunnen een VCA attest behalen. Zo leren ze de meest courante veiligheidsregels toepassen. We voorzien ook job- en taalcoaching voor mensen die al gestart zijn met werken maar nog verdere ondersteuning nodig hebben. STW organiseert 4 opleidingen, die kosteloos zijn voor de werkzoekende:

-Metaalbad

-Vooropleiding lassen-pijpfitten

-Vooropleiding elektriciteit

-Hulpindustrieel elektricien

STW organiseert niet alleen opleidingen, maar heeft ook een eigen atelier waar maatwerk geleverd wordt. Jaarlijks doen hier 30 mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring op:

-metaalatelier

-urban mining

-horeca

-ICT service center

STW biedt aan bedrijven ook adviesverlening aan. Door onze jarenlange ervaring met de begeleiding van cursisten en werkzoekenden naar werk kennen we de recepten voor een geslaagde integratie van nieuwe werknemers in een bedrijf en beschikken we over praktische antwoorden op diverse mogelijke problemen op een werkvloer (attitude, sociale vaardigheden, communicatie, coaching, onthaalbeleid, randvoorwaarden etc).

www.stw.be

info@stw.be