OC SINT JAN DE DEO

Ortho agogisch Centrum Sint Jan de Deo

Het ortho-agogisch centrum (OC) Sint Jan de Deo draagt zorg voor het welzijn van volwassenen met een verstandelijke en eventueel meervoudige beperking. Op onze campus in het centrum van Handzame (Kortemark) wonen 69 bewoners verdeeld over zeven leefgroepen.

We creëren er een plek waar het goed is om te wonen, werken en leven en waar medewerkers graag werken. Het opkomen voor mensen die in hun ontplooiing begeleiding en veel zorg nodig hebben inspireert ons handelen.

Visie :

We werken op basis van de inbreng van onze bewoners, gaan actief op zoek naar hun individuele ondersteuningsvraag en bieden met respect voor hun keuze zo ruim mogelijke groeikansen en uitdagingen aan.

OC SINT JAN DE DEO

Diensten
werkervaring en werkplekleren
Aanbod

Dag in dag uit staat een team van begeleiders in voor de ondersteuning op verschillende vlakken van leven, wonen en werken. Een team van ergotherapeuten, activiteitenbegeleiders, kinesitherapeuten en een logopediste biedt daarnaast een zinvolle en stimulerende dagbesteding aan volgens de mogelijkheden en de noden van iedere bewoner. Verschillende ondersteunende diensten realiseren mee een kwaliteitsvolle dienstverlening : administratie, onderhoud, keuken, technische dienst. Samenwerking, netwerking en een stevige beleidsmatige basis zijn daarenboven onontbeerlijk.