Home » Actielijn 1: Actiebewijs

Actielijn 1: Actiebewijs

Alle bedrijven die het afgelopen jaar hebben samengewerkt met de Werkplekarchitecten omtrent outreaching en activering; werkplekleren, en/of job-en taalcoaching  - en dit traject ook effectief uitvoeren -  komen in aanmerking voor een Referentiebewijs Inclusieve onderneming. Sinds 2017 reikt Sterpunt Inclusief ondernemen jaarlijks dergelijk certificaat uit als positieve actie naar de ondernemingen die daadwerkelijk stappen zetten in het inclusieve ondernemen. 

Met dit bewijs kan de onderneming zich ‘outen’ als inclusieve onderneming, zowel voor externe partners als voor zijn intern personeel. Zo kan de onderneming de concrete stappen zichtbaar maken voor de medewerkers, sociale overlegorganen, stakeholders en de bredere samenleving.  Deze jaarlijkse actie helpt hen ook over de drempel om erover te communiceren en collega-ondernemingen te inspireren.

  

 

Alle bedrijven die binnen dit ESF project via hun Werkplekarchitecten mee participeren, krijgen zelfs een maandelijkse update, een ‘call to action’,  met alle nuttige info en weetjes via een maandelijkse nieuwsbrief.  Uiteraard komen deze bedrijven ook in aanmerking voor het jaarlijkse referentiebewijs inclusieve onderneming. Om de twee jaar kunnen al de ondernemingen met een referentiebewijs ook deelnemen aan de ‘AWARD INCLUSIEVE ONDERNEMING’.  

  

 • Benieuwd wie de Award heeft gewonnen en de ambassadeurs van 2020-2021 zijn? Ontdek het op www.inclusiefondernemen.
 • Met deze actielijn beogen we 1300 nieuwe bedrijven een Referentiebewijs uit te reiken gedurende de looptijd van het project.
 • Zit je met vragen waar De Werkplekarchitecten je mee kunnen helpen? Ontdek hier welke Werkplekarchitect in jouw buurt actief is: http://www.dewerkplekarchitecten.be/leden.

  Deze Werkplekarchitecten steken alvast hun nek uit in dit ESF-project Exclusief Inclusief:
      Emino                       Mentor VZW      De Poort VZW    LIV aan het Werk
      Woodwize                  Groep Intro       Synkroon           Alternatief VZW
      Sectorfonds IVOC       BLM Genk         Compaan           Gatam
      KOPA                         Stebo               Argos VZW        Arbeidskansen VZW 
      Jobroad                     VZW De Sluis

 • Ben je benieuwd hoe je het inclusief ondernemen meer kan concreet maken? Bekijk zeker onze andere actielijnen!   

 

 

Downloads